Tencuieli

Executie tencuieli manuale sau mecanizate incepand de la 10 lei/mp.

Tencuieli manuale.

Tencuirea peretilor se poate face manual cu material bazat pe ciment, nisip si var. Tencuielile manuale se fac in felul urmator: se amenasteca materialul intr-o betoniera si se aplica pe pereti. Dupa ce s-au pontat peretii se fac stalpii, se da stopul si se incarca peretii cu material, operatia facandu-se manual. Productivitatea acestei operatii este de 50-60 mp/zi in 4-5 oameni.

Tencuieli mecanizate.

tencuieli mecanizateTencuirea peretilor mecanizat se face cu ajutorul masinii de tencuit. spre deosebire de operatia executata manual, tencuielile mecanizate se amesteca, se transporta si se aplica pe pereti cu ajutorul masinii de tencuit. Pontajul tencuielii mecanizate se face cu ajutorul unor sine de ghidaj din otel zincat. Materialul cu care se face tencuiala mecanizata poate fi: preambalat la sac pe baza de ciment si nisip, sau preambalat la sac pe baza de ipsos. Productivitatea tencuielii mecanizate este in jur de 80-90 mp/zi in 3 oameni.

Masina de tencuitCosturile materialului tencuielii manuale sau mecanizate sunt urmatoarele:

  1. Tencuiala manuala 5-6 lei/mp;
  2. Tencuiala mecanizata pe baza de ipsos 22-25 lei/mp
  3. Tencuiala mecanizata pe baza de ciment si nisip 15-18 lei/mp

Costurile sunt estimative pentru o tencuiala de 2-2,5 cm grosime.

Tencuiala manuala are avantajul ca materialul costa mult mai putin fata de tencuiala mecanizata si este recomandata sa se faca, cand cantitatea de tencuit nu depaseste 1000 mp, pentru ca diferenta de timp fata de tencuiala facuta mecanizat este foarte mica.

Tencuiala facuta mecanizat este recomandata sa se faca in situatiile in care suprafetele sunt foarte mari si timpul executie este foarte scurt.

Pentru suprafete mai mici de 400 mp tencuiala mecanizata nu mai prezinta nici un avantaj fata de tencuiala aplicata manual.

Website recomandat: www.amenajari-locuinte.ro